Bel ons
050-3188451
0650210956


  • Home
  • Webshop
  • (Kerst)pakket
  • Olijfolie
  • Balsamico
  • Olijfhout
  • Recepten
  • Contact

Balsamico Tips




Balsamico geeft een smaakvol accent aan dressings, sauzen en marinades. Met een deel Balsamico, drie delen olijfolie extra vierge, peper en zout maakt u een heerlijke dressing voor salade.
Probeer eens een truffelvinaigrette met Balsamico:

meng een eetlepel truffelolie, twee eetlepels olijfolie extra vierge, een eetlepel balsamico en peper en zout.Lekker door de salade en
deze vinaigrette is heerlijk over geitenkaas.
Een lichte snack: druppel wat Balsamico op een

stukje tomaat of bleekselderij.
Balsamico is een heerlijke dip voor een stukje parmezaanse kaas of laat Balsamico even zachtjes inkoken, en druppel dan een beetje over een

stokbroodje oude kaas.
Een lekkere saus maakt u door een uitje te fruiten
in olijfolie en vervolgens een dl Balsamico,
een theelepel honing en fijngesneden zongedroogde
tomaten toe te voegen. Laat het geheel een beetje inkokenen doe deze saus bij gegrild vlees of gevogelte.
Wat ook heerlijk is over bijvoorbeeld gerookte ham,
is een mengsel van een eetlepel Balsamico, een eetlepel
mayonaise een een eetlepel crème fraiche.
Laat vijf eetlepels Balsamico met twee theelepels

bruinesuiker zachtjes inkoken, en schenk dit over vers fruit(bijvoorbeeld vijgen) met daarover een klein

beetje mascarpone. Heerlijk…
Breng 1 dl Balsamico aan de kook met een dl Drambuie,
100 gram suiker en het sap van twee limoenen.
Haal het mengsel van het vuur als het kookt,
laat afkoelen en marineer hierin 600 gram aardbeien.
Serveer de aardbeien, en de balsamico, met crème fraiche.
Succes