Balsamico geeft een smaakvol accent aan dressings, sauzen en marinades. Met een deel Balsamico, drie delen olijfolie extra vierge, peper en zout maakt u een heerlijke dressing voor salade.
Probeer eens een truffelvinaigrette met Balsamico:
meng een eetlepel truffelolie, twee eetlepels olijfolie extra vierge, een eetlepel balsamico en peper en zout.
Lekker door de salade en deze vinaigrette is heerlijk over geitenkaas.
Een lichte snack: druppel wat Balsamico op een stukje tomaat of bleekselderij.
Balsamico is een heerlijke dip voor een stukje parmezaanse kaas of laat Balsamico even zachtjes inkoken, en druppel dan een beetje over een stokbroodje oude kaas.
Een lekkere saus maakt u door een uitje te fruiten in olijfolie en vervolgens een dl Balsamico,
een theelepel honing en fijngesneden zongedroogde tomaten toe te voegen. Laat het geheel een beetje inkoken en doe deze saus bij gegrild vlees of gevogelte.
Wat ook heerlijk is over bijvoorbeeld gerookte ham, is een mengsel van een eetlepel Balsamico, een eetlepel mayonaise een een eetlepel crème fraiche.
Laat vijf eetlepels Balsamico met twee theelepels bruinesuiker zachtjes inkoken, en schenk dit over vers fruit(bijvoorbeeld vijgen) met daarover een klein beetje mascarpone. Heerlijk…
Breng 1 dl Balsamico aan de kook met een dl Drambuie,
100 gram suiker en het sap van twee limoenen.
Haal het mengsel van het vuur als het kookt, laat afkoelen en marineer hierin 600 gram aardbeien.
Serveer de aardbeien, en de balsamico, met crème fraiche.
Succes